trykboelgebehandling-lea2

Trykbølgebehandling

Trykbølger kan også kaldes for chokbølger, lydbølger eller ESWT ( Ekstra Corporal Shockwawe Treatment)

Trykbølger er effektive fordi de stimulerer kroppens egen naturlige evne til vævsnydannelse og regenerering. Trykbølger kan gives på mange forskellige måder og via forskellige typer af maskiner. Jeg har en maskine der giver fokuserede trykbølger, hvilket gør at mere specifik behandling kan udføres og der kan arbejdes længere ind i vævet end ved radiale trykbølgemaskiner.

Trykbølgebehandling anvendes til en række smertetilstande i bevægeapparatet, nyresten, betændelse i prostatakirtlen (prostatitis), peyronies sygdom, samt rejsningsforstyrrelser (erektil dysfunktion).

I øjeblikket forskes der desuden i trykbølgebehandling til kroniske sår som ikke heler grundet nedsat blodcirkulation og der forskes i trykbølgebehandling til mennesker med demens, som opstår fordi cellerne i hjernen ikke får optimal mængde ilt og næring. . Trykbølgebehandling kan påvirke sårhelingen positivt hvor al anden behandling har været nyttesløs og kan stimulere til til øget blodcirkulation generelt, også i hjernen.

Derudover kan trykbølger afhjælpe kosmetiske tilstande såsom cellulitis (appelsinhud) “ridebukselår”, strækmærker og arvæv. I Schweiz anvendes trykbølger desuden rigtig meget til “bodyshaping” i det behandlingen kan reducere overflødige fedtceller og reducere eksempelvis mavens omkreds.

Book en tid

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke tid til behandling, er du mere end velkommen til kontakte mig.

Leave this field blank

Her i klinikken tilbydes trykbølger til behandling af

  • Hælspore
  • Golf-/tennisalbue
  • Skuldersmerter
  • Rejsningsbesvær / Peyronies sygdom

Der anvendes en anderkendt medicinsk trykbølgemaskine af mærket Storz Medical.

Trykbølgebehandling kan modtages uafhængigt af medikamenter og er beviseligt effektiv.

Ved yderligere information om behandling af rejsningsbesvær, se venligst mere på: Sexologodense.dk

Virkning, bivirkning og kontraindikationer ved behandlingen

Trykbølgebehandling virker fordi den stimulerer kroppens egne selvreparerende egenskaber. De samme mekanismer som automatisk går i gang når sår eller andre skader på kroppen heler op. Det betyder at det kan være en længerevarende proces at få det endelige resultat af trykbølgebehandlingen uanset årsag til man får behandling. Umiddelbart kan man regne med det fulde resultat efter 6-8 uger fra sidste behandling.

I et forløb med hælsporegener mærkes effekten dog oftest hurtigere.

Bivirkninger ved trykbølgebehandling er minimale og er hurtigt væk. Det er almindeligt at opleve generel træthed på dagen hvor du har gennemgået en behandling. Øget tørst fornemmelse, koncentreret urin og eventuelt en let prikkende fornemmelse i det behandlede væv kan være de symptomer der viser sig. Symptomerne er oftest væk dagen efter. Læs mere om bivirkninger under den specifikke behandling.

Tilstande med blødningsforstyrrelser, svær hjerte/kar sygdom, binyrebarkhormonkur indenfor den seneste måned, behandling af væv med cancerceller er kontraindiceret.