Trykbølger reducerer strækmærker

Strækmærker (striae): Er skader som opstår i underhuden og skyldes overstrækning af de elastiske fibre. Strækmærker opstår oftest efter graviditet eller ved overvægt hvor kiloene måske er øget ret hurtigt. Man kan også se strækmærker hos eksempelvis bodybuildere som opnår øget muskelmasse over kort tids træning. Strækmærker opstår både hos mænd og kvinder og er et ufarligt udtryk for at huden har været udsat for en overbelastning, et stræk. Huden har ikke kunnet nå at “vokse” med. Strækmærker har ofte en anden farve og “glans” end resten af huden og fremstår som “striber” på huden. De kan fremstå blåviolette men vil med tiden få næsten samme farve som den omgivende hud. Huden genvinder i de allerfleste tilfælde ikke sin elastisitet igen. Strækmærker opstår oftest på maveskind, lår, arme, bryster og i lændeområdet og har “kun” en kosmetisk betydning.

Hvad kan du selv gøre? Til en start skal det siges at der findes ingen veldokumenterede beviser på, at én bestemt creme eller lotion har direkte effekt på strækmærker. Dog har nogen forskning vist, at midler med “tretinoin” kan dæmpe udviklingen af strækmærker men kan være skadelig for et foster og må derfor ikke bruges i graviditeten. Det bedste man kan gøre at at forebygge strækmærker ved at reducere risikoen for stor vægtøgning, holde sig i form og derudover holde sin hud velfugtet og velplejet. De der udvikler mange strækmærker, har formentlig en arvelig baggrund herfor. Det kan være svært at undgå strækmærker på maven for den gravide kvinde og det er derfor at over 90% af alle kvinder, i mere eller mindre grad, har strækmærker.

Trykbølgebehandling kan være en mulighed for dig som er meget generet af strækmærker. Trykbølger kan ikke fuldstændig fjerne strækmærker men kan klart booste den naturlige opbygning af huden og dermed fremskynde at strækmærkerne bliver pænere hurtigere. Jo “yngre” dine strækmærker er, des nemmere er det at behandle. Jeg tilbyder en billig behandling idet det er denne behandlings type jeg har mindst erfaring med. Lad mig tilbyde dig en uforpligtende samtale, og du vil få din personlig pris.