albuesmerter-tennisalbue

Albuesmerter

Smertefuld tilstand i albueleddet bliver ofte i folkeminde kaldt tennis- eller golf albue. Det er dog langt fra alle der har smerter i albuen, som har opnået smerterne under nævnte sportsgrene. Smerterne er oftest opstået grundet overbelastning af leddene med gentagne bevægelser, og det kan netop være tilfældet ved nævnte sportsgrene. Det er oftest mænd der oplever disse smertefulde tilstande.

Albueleddet er et enormt kompleks led og består af en samling af sener, led, nerver og muskler som har et ret kompliceret samarbejde under bevægelse af armen. Flere led og nerver glider så at sige igennem en form for “tunneller” i albueleddet som er betydende når armen skal bruges.

(Den latinske betegnelse for tilstanden: “Cubital tunnel syndrom”.

Book en tid

Har du spørgsmål eller ønsker du at booke tid til behandling, er du mere end velkommen til kontakte mig.

Leave this field blank

Operation eller ej?

Overbelastes armen er det oftest ved nævnte tunneller der opstår microblødninger og hævelser i og omkring led og nerver, og som i sidste ende skaber hele balladen. Det kan handle om smerter rent generelt, men kan også handle om sovende eller summende fornemmelser i fingrene, og/eller nedsat funktion og bevægelighed i nedre arm. I meget slemme tilfælde kan man se at muskulaturen er atrofieret og armen har en klart nedsat funktionel funktion. Som oftest kræver så slemme tilstande operation.

Invasive metoder som operation af tilstanden er meget omdiskuteret blandt ortopædkirurger. Nogle mener det er ganske gavnligt, andre mener det giver mere arvæv og dermed risiko for flere problemer efterfølgende.

Ofte kan ganske almindelig aflastning/hvile være ganske smertelindrende i sig selv, desuden anvendelse af støttebind eventuelt også om natten, men ofte har de der søger alternative behandlingsmetoder såsom trykbølgebehandling, længe forsøgt med aflastning uden succes.

Du kan genoptage din hverdag efter behandlingen

Få en uforpligtende, gratis forsamtale hvis du er i tvivl om trykbølger er noget for dig.