Der tilbydes trykbølgebehandling til effektiv reduktion af appelsinhud 

 

            

Appelsinhud

Generelt om appelsinhud

 

I folkemunde siger man “appelsinhud” men det medicinske fagudtryk er cellulite. Ordet appelsinhud er opstået fordi bulerne på huden ligner overfladen på en appelsin. Flere end 90% af alle kvinder har appelsinhud i mere eller mindre grad. Appelsinhud er ikke skadeligt men kan være kosmetisk generende.

Årsager: Problemerne opstår i fedtlagene som ligger under hudoverfladen. De faktiske biologiske årsager til udvikling af appelsinhud er man ikke helt enige om. Nogle mener det skyldes arvelig bindevævs svaghed, imens andre mener at årsagen er ophobning af affaldsstoffer eller nedsat blodcirkulation i vævet. Uanset hvad årsagerne må være, er trykbølgebehandling en yderst effektiv måde at få appelsinhuden reduceret. Som en bonus bliver området ikke kun tonet, ofte kan der efter et behandlings forløb også måles en betydelig reduktion af cm på det behandlede område.

Appelsinhud kommer nødvendigvis ikke grundet overvægt. Mængden, graden og i det hele taget tilstedeværelsen af appelsinhud har ikke altid rod i, hvor meget krops fedt man måtte have. Fordi det er fedtdepoterne som skaber den ujævne overflade, vil appelsinhuden dog ofte opstå steder hvor man generelt har mere fedtvæv. Baller, overarme, mave og lår er typisk de områder der opstår appelsinhud. Appelsinhud ses oftere (eller tydeligere) på kvinder med lys hud fremfor på kvinder med en mørk hudtone. Udover den arvelige tendens, antages det ligeledes at følgende kan være årsag til udvikling og/eller forværring af appelsinhud:

 

  • Usund kost med indtag af meget fedt og mange kulhydrater
  • Overflødig hud afledt af hurtigt vægttab
  • For lidt fysisk aktivitet
  • Hormonelle forandringer
  • Ubalance i kroppens væskebalance
  • Rygning

Appelsinhud deles ind i forskellige typer. 

Læs mere nedenfor og bliv klogere på hvad du selv kan gøre for at reducere appelsinhud

ADIPOSE CELLULITE: Denne type af appelsinhud er også kendt som den bløde appelsinhud og er den appelsinhud som oftest forekommer. Det er denne type som de fleste forestiller sig, når de hører ordet appelsinhud og det er også den type der er nemmest at behandle. Den bløde appelsinhud opstår normalt hvis man har lidt ekstra fedt på kroppen – årsagen er altså overvægt og mangel på motion og fysisk aktivitet. Den bløde appelsinhud ses oftest hos kvinder over 20 år, og i takt med alderen bliver appelsinhuden mere og mere synligt. Huden vil være blød at røre ved fordi appelsinhuden sidder i overfladen. Den bedste selv-behandling af denne type appelsinhud er regelmæssig motion, sund kost, optimering af væskebalancen eventuelt kombineret med skrubbecremer, tonere og “cupping”. Ikke alle kommer tilfredsstillende i mål selvom de gør en stor indsats og betaler mange penge for cremer og tonere. Trykbølgebehandling er her en fantastisk effektiv og holdbar løsning og vil helt sikkert booste dit resultat og selvtillid.

FIBROTISK CELLULITE:

Appelsinhud på baggrund af fibrose, betyder meget enkelt fortalt, at fedtlaget er ujævnt grundet den underliggende bindevævs struktur. Fibrotisk appelsinhud føles mere fast i strukturen og er knap så synlig på hudoverfladen idet fedtet er placeret dybere ved muskellagene.  Hudoverfladen kan herved få et mindre “appelsinagtigt” udseende men til gengæld vil den samle sig sig i “klumper” på generende steder, eksempelvis på hoftebenene. De fleste kender formentlig udtrykket “ridebukselår” også kaldt “saddlebags” som her vises til højre. Ridebukselår er et eksempel på fibrotisk appelsinhud og tilstanden er formentlig hormonelt betinget. Nogle kvinder oplever at bulerne på hofterne er opstået efter graviditet imens det hos andre lader det til at være grundet arvelig tendens. Fibrotisk appelsinhud ses også hos meget slanke kvinder som endda motionerer da fibrotisk appelsinhud sjældent skyldes overvægt i sig selv.                                                             

Den dybe placering og den klumpende tendens betyder at fibrotisk appelsinhd er meget svært at behandle på egen hånd. Det giver ikke de store resultater at tabe sig i vægt ved denne type. De fleste lever i fin fordragelighed med bulerne, mens andre er meget generet kosmetisk og/eller tøjmæssigt. Trykbølgebehandling kan effektivt reducere den klumpende tendens i huden, samtidig med at den slanker selve området.Trykbølgebehandling er den bedste, ikke kirurgiske behandling af fibrotisk appelsinhud. Trykbølgerne kan netop nå ned til de nedre hud- og fedtlag hvor problemerne er, “slå cellerne i stykker” og stimulere til bedre blodcirkulation og vævsfornyelse. En mere invasiv behandling er kirurgisk fedtsugning. Andre tilbyder såkaldt fedtfrysning men jeg kender ikke nærmere til behandlings resultaterne.

 

 

 

 

 

 

ØDEMATØS CELLULITE:

Denne type appelsinhud er forholdsvis sjælden og formentligt af den årsag har det været svært at finde et vellignende foto. Ødematøs betyder væskeophobning, hvilket er selve årsagen til denne type appelsinhud.  Ødematøs cellulite kan være på baggrund af dårligt blodomløb, men kan også være et  udtryk for bivirkninger ved inaktiv livsstil, skrivebords arbejde, dårlige kostvaner og/eller rygning. Årsagerne kan også være lymfedrænageproblemer efter sygdom, kemoterapi og strålebehandling.  

Du kan genoptage din hverdag efter behandlingen.

 

Få en uforpligtende, gratis forsamtale hvis du er i tvivl om trykbølger er noget for dig